Search Discussions
 
more options

Maxis Forum Login
 
Email address
Password
Forgot your Password?

New User?
Don't have a Maxis Forum Account yet?
Sign up now to login.

Hot Topics
   
25/04/2014 Coverage Areas/Browsing Speed : slow connection
25/04/2014 Customer Service : Expired hotlink sim
25/04/2014 Current Promotions : no more 1GB Mobile Internet pass for jus...
   

Top Users
   
Norafizah (7688)
Chandru (7066)
Ashley (7017)
Zatul Ifa (5638)
Firdaus Merican (5376)
Elle (5228)
Zairie (5078)
Tharsani (4979)
M.Avis (4944)
Emmi (4897)
   

Maxis Forum Home > Wireless Broadband > Monthly Broadband
 
Topic: Beli 250Mb Quota tapi dapat 150mb je?
 
Back to Topic List
         
 
 
 
NoDIsplay
Level 0
Posted: 24 Jan, 2013 :  08:27:32 AM
 
Hello support staffs.

No Akaun: 1535918096

So macam kat topic tu, saya beli extra quota 250MB (RM8.00) thru myaccount.maxis.net.my tapi tak buat ape-ape lagi pun just purchase, refresh the usage limit and it says 150MB je. Takkan refresh mcm tu pun boleh hilang/makan 100MB? Dah kali ke 3 dah mcm ni. Saya rasa paling byk pun tak sampai 1MB bandwidth yang diguna utk buka page account summary dari purchase page.

So memang mcm tu ke? Beli 250MB dapat 150MB? Or memang dah dibagi 250MB tapi tolak penalti guna bandwidth lepas habis quota 100MB? Minta tolong jelaskan.

Terima Kasih.
 
Firdaus Merican
Maxis Helper
Level 3
Posted: 26 Jan, 2013 :  6:58:54 PM
 
quote:
Originally posted by NoDIsplay

Hello support staffs.

No Akaun: 1535918096

So macam kat topic tu, saya beli extra quota 250MB (RM8.00) thru myaccount.maxis.net.my tapi tak buat ape-ape lagi pun just purchase, refresh the usage limit and it says 150MB je. Takkan refresh mcm tu pun boleh hilang/makan 100MB? Dah kali ke 3 dah mcm ni. Saya rasa paling byk pun tak sampai 1MB bandwidth yang diguna utk buka page account summary dari purchase page.

So memang mcm tu ke? Beli 250MB dapat 150MB? Or memang dah dibagi 250MB tapi tolak penalti guna bandwidth lepas habis quota 100MB? Minta tolong jelaskan.

Terima Kasih.


Hi NoDIsplay,

Harap maklum bahawa, sistem akan memperuntukan 100MB untuk "penggunaan data bekerja" untuk sesi penggunaan semasa.

Maksudnya, 100MB digunakan dahulu setiap kali anda melayari internet dan baki akan dipulangkan apabila sesi tamat. Pemulangan akan diberikan sekiranya penggunaan pada waktu tersebut kurang dari 100MB.

Contoh - anda melayari internet pada jam 10 pagi dan berhenti (disconnect) pada jam 2 petang hari yang sama. 100MB telah diambil utk sesi tersebut dan jumlah penggunaan pada waktu itu ialah 30MB. Maka, baki 70MB akan dipulangkan sebaik sesi tamat. Tiada baki akan dipulangkan jika penggunaan melebihi 100MB.

Kami harap anda jelas dengan penjelasan yang diberi. Sila hubungi kami sekiranya anda perlukan sebarang bantuan. Terima kasih.
 
NoDIsplay
Level 0
Posted: 27 Jan, 2013 :  01:59:33 AM
 
quote:
Originally posted by Firdaus Merican

quote:
Originally posted by NoDIsplay

Hello support staffs.

No Akaun: 1535918096

So macam kat topic tu, saya beli extra quota 250MB (RM8.00) thru myaccount.maxis.net.my tapi tak buat ape-ape lagi pun just purchase, refresh the usage limit and it says 150MB je. Takkan refresh mcm tu pun boleh hilang/makan 100MB? Dah kali ke 3 dah mcm ni. Saya rasa paling byk pun tak sampai 1MB bandwidth yang diguna utk buka page account summary dari purchase page.

So memang mcm tu ke? Beli 250MB dapat 150MB? Or memang dah dibagi 250MB tapi tolak penalti guna bandwidth lepas habis quota 100MB? Minta tolong jelaskan.

Terima Kasih.


Hi NoDIsplay,

Harap maklum bahawa, sistem akan memperuntukan 100MB untuk "penggunaan data bekerja" untuk sesi penggunaan semasa.

Maksudnya, 100MB digunakan dahulu setiap kali anda melayari internet dan baki akan dipulangkan apabila sesi tamat. Pemulangan akan diberikan sekiranya penggunaan pada waktu tersebut kurang dari 100MB.

Contoh - anda melayari internet pada jam 10 pagi dan berhenti (disconnect) pada jam 2 petang hari yang sama. 100MB telah diambil utk sesi tersebut dan jumlah penggunaan pada waktu itu ialah 30MB. Maka, baki 70MB akan dipulangkan sebaik sesi tamat. Tiada baki akan dipulangkan jika penggunaan melebihi 100MB.

Kami harap anda jelas dengan penjelasan yang diberi. Sila hubungi kami sekiranya anda perlukan sebarang bantuan. Terima kasih.



I see, Terima Kasih Mr Firdaus Merican.
 
Fendy
Maxis Helper
Level 2
Posted: 28 Jan, 2013 :  4:12:22 PM
 
quote:
Originally posted by NoDIsplay

quote:
Originally posted by Firdaus Merican

quote:
Originally posted by NoDIsplay

Hello support staffs.

No Akaun: 1535918096

So macam kat topic tu, saya beli extra quota 250MB (RM8.00) thru myaccount.maxis.net.my tapi tak buat ape-ape lagi pun just purchase, refresh the usage limit and it says 150MB je. Takkan refresh mcm tu pun boleh hilang/makan 100MB? Dah kali ke 3 dah mcm ni. Saya rasa paling byk pun tak sampai 1MB bandwidth yang diguna utk buka page account summary dari purchase page.

So memang mcm tu ke? Beli 250MB dapat 150MB? Or memang dah dibagi 250MB tapi tolak penalti guna bandwidth lepas habis quota 100MB? Minta tolong jelaskan.

Terima Kasih.


Hi NoDIsplay,

Harap maklum bahawa, sistem akan memperuntukan 100MB untuk "penggunaan data bekerja" untuk sesi penggunaan semasa.

Maksudnya, 100MB digunakan dahulu setiap kali anda melayari internet dan baki akan dipulangkan apabila sesi tamat. Pemulangan akan diberikan sekiranya penggunaan pada waktu tersebut kurang dari 100MB.

Contoh - anda melayari internet pada jam 10 pagi dan berhenti (disconnect) pada jam 2 petang hari yang sama. 100MB telah diambil utk sesi tersebut dan jumlah penggunaan pada waktu itu ialah 30MB. Maka, baki 70MB akan dipulangkan sebaik sesi tamat. Tiada baki akan dipulangkan jika penggunaan melebihi 100MB.

Kami harap anda jelas dengan penjelasan yang diberi. Sila hubungi kami sekiranya anda perlukan sebarang bantuan. Terima kasih.



I see, Terima Kasih Mr Firdaus Merican.


Hi NoDIsplay,

Kami gembira dapat membantu anda. Sila hubungi kami jika memerlukan bantuan.


Terima Kasih

 
 
 
 
 
Best viewed with Internet Explorer 7.0, Firefox 1.5 and Flash Player 8 and above.
Copyright © 2013 Maxis Bhd [867573-A]. All rights reserved.